15 Jun

5e NK 2015 Stadskanaal (kort)

Geplaatst door Randy

Zaterdag 6 Juni hadden we de race in Stadskanaal.
Er was besloten om de korte variant dit keer te rijden, wat een leuke stuurbaan oplevert.
Het voelde 's morgens nog wat fris, maar de zon scheen al behoorlijk.

Vrije Training: Ik ging samen met Chantal de baan op en we konden samen een lekker tempo rijden, echter merkte ik al snel, dat er iets niet klopte bij het insturen van bochten.
Snel de baan afgegaan en wat aan de banden spanning gedaan en afstelling van de stuurdemper.
Daarna snel de baan weer op en het tempo zat er lekker in.
Eindigde de sessie als 1e.

Kwalificatie 1: Voor de zekerheid de banden nog iets aangepast, andere tandwiel verhouding en koppeling iets aangepast.
De sessie verliep goed totdat ik onderuit ging, vervolgens even een rustig rondje gereden, om vervolgens er gewoon weer voor te gaan zitten.
Uiteindelijk sloot ik de sessie als 1e af.

Kwalificatie 2: De bike hadden we gelaten zoals hij was, omdat het wel goed ging.
Echter kwam ik deze sessie niet echt in de buurt van mijn tijden van de eerdere 2 sessies. De bike pakte wat moeilijker en ook dacht ik dat de achterkant wat teveel stuiterde.
Werd deze sessie maar 5e maar niemand kwam aan mijn tijd van de eerste kwalificatie, dus mocht als 1e gaan starten.
Wel voor de zekerheid de koppeling en vertanding aangepast en ook nog wat spanning in de achterband veranderd.

Race 1: Ik kwam bij de start best goed weg, maar hield voor de zekerheid een wat verdedigende lijn aan.
Hierdoor hield ik in ieder geval de 1e plek vast. Echter had ik weer problemen met de achterkant, nu gleed ik alle kanten op als ik probeerde gas te geven.
Dit zorgde er uiteindelijk zelfs voor dat ik halverwege de race terug viel naar de 3e plek.
Deze wist ik met veel moeite vast te houden tot aan de finish.

Race 2: De start was best goed en wist de 2e plek weer terug te pakken, ook was het vertrouwen aan de achterkant nu beter dan in race 1.
Vervolgens kon ik later ook de 1e plek overnemen, maar wist hierna niet hetzelfde tempo aan te houden, dit zorgde voor een spannende strijd om plek 1.
Uiteindelijk na 25 Rondes finishte ik als 1e net voor de nummer 2 en 3

Daguitslag: Ik werd 2e over de hele dag, en wist ook nog eens een aantal punten in te lopen in het kampioenschap.
De volgende race is 4 Juli in Assen

Randy

15 Jun

4e NK 2015 Staphorst

Geplaatst door Randy

Zaterdag 23 Mei hadden we de race in Staphorst.
Toen we aankwamen begon het te regenen en dit bleef redelijk doorgaan, waarop we besloten toch maar vast regen banden te monteren.
Tegen de tijd dat we echter de baan op mochten was het wel al gestopt met regenen. En kwam de zon al lichtelijk door.

Vrije Training: Ik ging als 2e de baan op en reed rustig de motor warm.
Na 3 rondes ging ik wat harder rijden, maar was nog niet geheel tevreden over hoe de bike reageerde, maar in de regen reed hij wel prima zo.
Nadat we afgevlagd waren had ik zoiets van nou dit kan nog harder als het nat blijft, maar zelfs nu stond ik al 1e met meer dan 0.5 sec op de nummer 2.

Kwalificatie 1: De baan was ondertussen al aardig opgedroogd maar had ook nog een aantal erg natte plekken. Daardoor besloot ik om op mijn regenbanden te blijven staan.
Aan het begin leek dit de beste keuze, maar naarmate de kwalificatie vorderde, begon ik te glijden en te stuiteren dus ging ik de baan maar af.
Dit was maar goed ook, de Regenband was totaal aan flarden! wel had ik een 6e tijd en 3e van onze klasse, maar wist ook dat er een aantal dingen anders moest.

Kwalificatie 2: Met wat kleine aanpassingen en slicks onder de bike begon ik aan de 2e sessie.
Het tempo zat er lekker in en was op zich best tevreden met hoe de bike aanvoelde, maar in een poging om nog harder te gaan, gleed de achterkant weg en lag ik weer eens er naast.
Toen gelijk maar de pits in gegaan om de laatste paar dingen beter te krijgen. Wel was ik tevreden met mijn 3e start plek.

Race 1: De start was prima en bleef netjes 3e, echter ging het aan het einde van de eerste ronde behoorlijk fout, ik gaf gas precies in een kuil en stuiterde zowat van de bike.
Hierdoor verloor ik echter maar 1 plekje dus dat viel wel mee, lange tijd vlak achter de nummer 3 aan kunnen rijden.
Helaas kwam ik gedurende de race meerdere malen behoorlijk in de knoei met achterblijvers, wat uiteindelijk zelfs er voor zorgde dat ik terug viel naar plek 6.
Ik was hier dan ook totaal niet blij mee.

Race 2: Ik moest als 6e starten maar stond hierdoor wel op een ideale plek van de baan. De Start was behoorlijk goed en wist bij het in sturen de 4e plek te pakken.
Echter zag ik na 2 ronden Co druk gebaren langs de baan, maar wist niet goed wat er nou was. Dus bleef doorgaan en kon netjes bij de nummer 3 blijven.
Co bleef echter maar gebaren naar me, en kwam dus de baan af, dit bleek helemaal niet nodig te zijn, want het enige wat hij duidelijk wou maken was dat ik een jumpstart had en dat ze een bordje vertoonde.
Deze had ik echter niet gezien en door de tijd die ik verloor door de discussie was het zinloos om nog weer de baan op te gaan. Ik scoorde dus 0 punten.

Daguitslag: Ik werd 7e en na een goeie kwalificatie en goed gevoel, was het uitermate teleurstellend. Daarnaast bleek naderhand dat de baan afkomen een goede keuze was, was namelijk een bout van mijn Achterbrug weg.
De volgende race is 6 Juni op stadskanaal

Randy

17 May

3e NK 2015 Goes

Geplaatst door Randy

Donderdag 14 Mei was alweer de 3e race van dit seizoen.
Voor dit evenement moesten we afreizen naar Zeeuwse Goes, waar we zouden rijden op een mooi uitgezette baan

Vrije Training: De Vrije training liep aardig wat vertraging op omdat er in de klasse voor ons, een rijder was die een heel oliespoor had gecreëerd, hierdoor moest eerst de baan goed schoongemaakt worden.
Uiteindelijk mochten we dan alsnog de baan op, het ging echter niet naar wens
Ik kwam er achter dat mijn transponder er nog niet op zat, daarnaast had ik voor mijn gevoel totaal geen grip. En ging vervolgens na 3 rondjes onderuit door toch nog een restje olie.
Hierdoor was mijn stuur krom en besloot ik de baan ook gelijk maar af te komen en te werken aan aanpassingen.

Kwalificatie 1: Voor de kwalificatie hadden we andere tandwielen er op gezet, daarnaast de banden spanning aangepast, koppeling iets anders gezet en nog wat kleine dingetjes.
Naarmate de sessie vorderde werden 2 dingen duidelijk, de tandwiel gok was de verkeerde, maar ook de koppeling stond nog net niet goed genoeg.
Reed helaas de 9e tijd en was daar totaal niet blij mee.

Kwalificatie 2: Bij de 2e kwalificatie terug gegaan naar een veel hogere vertanding, koppeling net dat toefje bij geschroefd en dan zou het goed moeten zijn.
Al snel bleken de aanpassingen een goede impact te hebben, ik wist veel sneller te rijden dan in de sessies ervoor, de tijd die ik nu reed zou mij in de eerste kwalificatie sessie op de 2e plek brengen.
In een poging nog harder te gaan verloor ik de voorkant en moest terug naar de pits.
Helaas wisten ook de andere hun tijd nog te verbeteren hierdoor kwam ik helaas niet verder dan plek 7, maar het gat was zeer klein.

Race 1: Net voor Race 1 had ik een nieuwe voorband laten monteren, dit om er voor te zorgen dat ik geen problemen zou hebben met de voorkant.
De start was geweldig, bij het ingaan van de 1ste bocht lag ik al 5e, en pakte na bocht 2 ook de 4e plek nog af, bij het insturen van de 3e bocht werd ik echter verrast door een andere rijder die ook een goede start had.
Dit koste me gelijk nog 2 van de gewonnen plekken, 1 ronde later ging de nummer 3 onderuit, 2 rondes later gingen de nummers 3 en 5 in de fout, waarna ik weer 4e lag.
Vervolgens kon ik 3 ronden later een goede actie plegen bij de rijder op plek 3, echter kon ik daarna niet echt bij hem weg rijden. Tegen het einde liep ik nog wat in op de nummer 2, maar dit was al te laat.
Ik werd 2e van mijn klasse en dus 3e in de race.

Race 2: Voor race 2 hadden we geen aanpassingen nodig.
Weer had ik een geweldige start en wist zelfs als 1e de bocht in te gaan.
Ronde na ronde reed ik harder, wat na 7 ronden al een achterblijver op leverde, deze kwam ik helaas op een verkeerde plek van het circuit tegen. Aangezien ik vol in de ankers moest om niet in de bocht er op te klappen.
Uiteindelijk kwam ik er na de bocht wel voorbij, maar zat de nummer 2 gelijk naast me, met veel risico wist ik er voor te blijven.
De ronde daarna ging het echter alsnog helemaal mis, ik remde iets later dan de rondes ervoor en wou weer iets eerder op het gas, hierdoor ging ik onderuit en viel terug naar de 7e plek.
Uiteindelijk met veel risico plek 5 weer terug gepakt, maar daarna was het gat naar de nummer 4 veel te groot om nog te dichten.
Kwam dan ook als 5e over de finish 4e van mijn klasse.

Daguitslag: Ik werd toch nog 3e deze dag, maar zag de nummer 1 in het kampioenschap met meer punten uitlopen dan ik had gehoopt.
Ik sta nu dan ook 27 punten achter in plaats van 10. Wel was ik tevreden over mijn tempo in race 2, aangezien mijn tijd maar 0.05 langzamer was dan de snelste tijd van de dag in onze groep.
Volgende week is alweer Staphorst, waar ik hoop om beter te finishen dan 3e.

Randy

26 Apr

2e NK 2015 Lelystad

Geplaatst door Randy

Zaterdag 25 april hadden we alweer de 2e race, het zag er helaas naar uit dat dit een erg natte dag zou gaan worden.
Echter hoopte ik hierdoor toch weer een mooi resultaat te kunnen behalen

Vrije Training: De vrije training werd een groot fiasco, de bike had netjes warm gedraaid en tijdens het weg rijden naar de pit viel de bike plots uit. Vervolgens wou hij nooit meer starten, wat we ook probeerde of deden er gebeurde helemaal niks.
Nadat de vrije training al was afgelopen kwamen we er uiteindelijk achter dat er wat mis was met de ontsteking, dit snel vervangen en in orde gemaakt.
Hierna liep de bike gelukkig weer, maar het koste me waardevolle trainingstijd

Kwalificatie 1: Tijdens de start van de kwalificatie was het nog steeds redelijk nat, howel de grip behoorlijk was en de bike goed aanvoelde, kon ik niet zo lekker rijden als in assen tijdens de regen.
Wel had ik steeds groepjes rijders voor me zitten waar ik me mooi op kon richten om naar voren te rijden en goede tijden te kunnen plaatsen.
Ik reed een 3e tijd met een verschil van 0.007 op de nummer 2 en een gat van ruim 1 seconde op de nummer 1

Kwalificatie 2: Voor de 2e kwalificatie was de baan een heel stuk opgedroogd, maar omdat er een rijder was die een heel oliespoor had achter gelaten, was de op sommige plekken weer extra nat door het schoonmaken.
We gingen dus maar voor de zekerheid de baan op met de regenbanden, wel met de gedachten om maar een paar rondjes te doen voor de banden er aan zouden gaan.
Ik wist mijn tijd te verbeteren en stond deze sessie zelfs eerste, helaas was de tijd niet goed genoeg voor de pole.

Race 1: Omdat er nog een grote bui aan zou komen, had ik voor de zekerheid een nieuwe achterband laten monteren, wel moest ik er rekening mee houden dat deze iets anders zou aanvoelen.
Bij de start kwam ik best goed weg maar kon net de leiding niet overnemen, helaas was de rijder op plek 1 daarna ook redelijk snel uit mijn buurt vandaan. Wel wist ik ronde na ronde de afstand naar de nummer 3 en 4 te vergroten waarna ik in de laatste 2 rondes iets rustiger kon doen.
Dat deze band anders aanvoelde was ook wel te merken, de bike gleed wat meer, maar ondanks dat reed ik wel sneller dan in de kwalificaties het geval was.

Race 2: De omstandigheden van de baan waren wel iets beter, maar het was nog nat zat.
Bij de start kwam ik beter weg dan de nummer 1, maar wat ik fout deed weet ik nog steeds niet, maar de bike hield helaas wat in op het moment dat ik er naast kwam. Ik wist er nog 2 rondes goed bij te blijven, maar daarna verloor ik al vertrouwen in de achterkant, plus het feit dat mijn tempo ook niet goed genoeg was om er bij te blijven.
Daarop besloot ik iets minder risico te nemen aangezien mijn tempo verder wel goed genoeg was om weg te rijden bij de rest.
Ik kwam weer netjes als 2e over de finish maar was wel teleurgesteld omdat ik niet kon vechten voor p1 deze keer

Daguitslag: Ik werd 2e en dat was dus alweer mijn 2e podium voor dit jaar (begint alvast goed)
Door deze 2e plek en 40 punten sta ik er maar 10 achter de nummer 1 en al 26 voor op de nummer 3.
Nu voor bereiden op Goes en hopen dat ik daar net zo goed of beter mee weet te komen

Randy

14 Apr

1e NK 2015 Assen

Geplaatst door Randy

Afgelopen zaterdag was dan eindelijk de eerste wedstrijd van dit seizoen.
Het was al even geleden sinds ik op de bike heb gezeten, maar had er vertrouwen in, dat ik wel mee zou kunnen komen met de rest.

Vrije Training: De vrije training gebruikte ik puur om weer wat ritme op te bouwen, terwijl ik ook nog wat wou uitproberen op de bike.
De motor liep goed, maar het ritme opbouwen bracht me echter geen goede tijd en stond dan ook 8e
Daarnaast voelde ik me nog niet helemaal op mijn gemak maar wist dat er meer in zou zitten.

Kwalificatie 1: Ik ging als laatste de baan op om ruimte te hebben, om rustig mijn ronden te kunnen rijden.
Dit zorgde er ook voor dat ik rijders voor me had om op te focussen, op deze manier kon ik steeds betere tijden neerzetten.
Uiteindelijk was ik 2,5 seconde sneller dan tijdens de vrije training, maar kwam helaas niet verder dan de 6e plek.

Kwalificatie 2: De bike lieten we zoals het was, ik kon niks vinden wat beter kon aan de bike, maar vond dat ik zelf beter moest rijden.
Ook in deze sessie hanteerde ik dezelfde tactiek, en reed constant dezelfde ronde tijden, maar kwam maar niet onder de tijd die ik in de eerste kwalificatie al had gereden.
Dit zorgde er uiteindelijk voor dat ik zelfs terug zakte naar de 7e plek voor de start van race een, het verschil met nummer 3 was echter maar klein.
Niet lang na onze 2e kwalificatie begon het steeds harder te regenen, hierdoor besloten we de regenbanden er maar vast op te zetten.

Race 1: We mochten in plaats van 1 opwarm ronde 2 opwarm ronden rijden, van deze 2 ronden maakte ik optimaal gebruik om de baan aan te voelen en de banden.
Ik mocht dus als 7e startten wat precies in het midden van de baan was, ik kwam zeer goed weg en al bij het insturen van de eerst bocht lag ik 3e. Daarna pakte ik ook gelijk de 2e plek in de volgende bocht.
Vervolgens zat ik vlak achter de nummer 1 aan, zo dicht zelfs dat we in de 2e ronde al tegen elkaar aan tikte, hierdoor stuurde we beiden verkeerd de bocht in maar kwam ik er beter uit en kon net aan de plek overnemen.
De hele race hebben we vlak achter elkaar gezeten en kwamen dan ook binnen 0.2 seconde van elkaar over de finish, terwijl we de rest van het veld minimaal 1x hadden ingehaald.

Race 2: Race 2 zou van start gaan op een droog natte baan, waarvoor we de bike maar hadden laten staan op de regenbanden.
Bij de start wist ik de eerste plek te behouden, maar bij het ingaan van de 2e ronde, maakte ik een fout waardoor ik te wijd de bocht in en uit ging. Dit zorgde ervoor dat de nummer 2 me voorbij wist te komen.
Gelukkig wist ik aan te klampen, maar moest wel op de limiet de achtervolging inzetten. Dat dit een probleem zou worden werd duidelijk bij het proberen in te halen van de achterblijvers. Hierbij maakte ik nogmaals een fout waardoor ik veel tijd verloor.
Ik wist nog wel wat tijd goed te maken en reed zelfs de snelste ronde van de race, maar was helaas te ver weg en te weinig tijd om nog terug te komen bij de leider van de race.

Daguitslag: Ik werd gedeeld 1ste maar omdat race 2 zwaarder telt, werd ik helaas maar 2e
Naast mijn 2e plek, wist Chantal de 3e plek mooi op te eisen.
Al met al dus een mooi resultaat voor het team.

Randy

07 Jul

6e NK Stadskanaal

Geplaatst door Randy

Afgelopen weekeind was de laatste race voor de zomerstop
We reden op Stadskanaal wat een mooie snelle baan is.
Ik was van plan om rustig aan te doen, aangezien ik nog maar net hersteld was van mijn blessures.

Vrije Training: Ik ging als laatste de baan op om niemand in de weg te rijden, zodat ik rustig in een goed ritme kon komen. Het vertrouwen was er aan het begin totaal niet, insturen voelde vreemd en ik leek ook steeds weg te glijden.
Ondanks het slechte gevoel en maar een aantal rondes toch een 6e tijd.

Kwalificatie 1: Na wat kleine aanpassingen, begonnen aan de kwalificatie, het tempo lag wel een stuk hoger dan in de vrije training.
Daarnaast leek mijn vertrouwen met elke ronde beter te worden, ondanks de veel betere tijd was ik helaas maar 8e.
Wel zat het allemaal heel dicht bij elkaar.

Kwalificatie 2: Geen aanpassingen verder aan de bike gedaan, omdat hij voor mijn gevoel goed genoeg liep.
Toch kwam ik in deze sessie niet aan mijn tijden van kwalificatie 1, daarnaast begon ik ook een beetje moe te worden en hoofdpijn te krijgen.
De baan maar afgegaan en wat verkoeling gezocht (wat niet nodig bleek omdat het al snel begon te regenen na onze kwalificatie).

Race 1: Aangezien de baan nog goed nat was besloot ik nieuwe regenbanden te gaan gebruiken voor de race.
Ik mocht als 11e startten, wat op zich niet zo erg was, mochten er namelijk voor mij een paar vallen kon ik dit makkelijker ontwijken.
Bij de start pakte ik al 2 plekken, om na de 2e bocht er nog eens 2 te pakken. Bij de 3e bocht ging ik 3 man waaronder Chantal voorbij, wat me op plek 4 bracht, vervolgens ging er nog iemand onderuit.
In de 3e Ronde wist ik ook de nummer 2 in te halen, om vervolgens een paar ronde lang om plek 1 te vechten.
De nummer 1 was helaas net wat beter en had tegen het einde wat meer grip waardoor ik hem niet bij hield, in een poging er toch bij te blijven gleed ik 1 ronde voor het eind nog even weg. Mooi als 2e gefinisht deze race

Race 2: Na lang wachten toch maar mijn bike op slicks laten zetten, wat dus een verkeerde keus was, aangezien het net na de start alweer begon te regenen. (Op zich was mijn start niet eens zo slecht verloor er 2 maar kon wel mooi bij de groep blijven.)
Na de rode vlag snel de pits ingevlogen om me regenbanden er weer op te laten zetten, gelukkig was dat zo gebeurd en kon ik snel weer naar de start.
Toen we eenmaal bij de start stonden viel mijn bike uit, waarna ik hem nooit meer aan kreeg. Uiteindelijk maar naast de baan gaan staan om het te blijven proberen, uiteindelijk met veel pijn en moeite, net na dat iedereen weg was begon hij toch nog te lopen.
Al na 4 bochten had ik 3 man te pakken en kwam de eerste ronde als 8e door. Na 3 rondjes begon de bike echter ook nog is te stotteren (ook dat nog), toch met veel pijn en moeite naar plek 3 gekomen.
Kwam net te kort voor plek 2, maar al met al zeer tevreden.

Daguitslag: Ik werd 2e van de dag, wat ook nog is mijn beste resultaat ooit is. Iedereen kwam ook gelijk naar me toe om me te feliciteren

Pas op 30 Augustus hebben we weer een wedstrijd in Veldhoven

Randy

18 Jun

4e NK Staphorst

Geplaatst door Randy

7 Juni waren we in Staphorst voor alweer de 4e race, net als alle andere jaren lag het circuit er weer goed verzorgd bij.
Daarbij was er goed, maar warm weer voorspeld, waar ik niet heel blij mee was i.c.m. de valpartij van Goes.
Had namelijk nog steeds wat hoofdpijn van tijd tot tijd.

Vrije Training: De vrije training verliep redelijk, het rijden ging wel maar het veel last van de warmte, wat weer doorspeelde naar mijn hoofd.
Uiteindelijk een 8e tijd maar dit moest toch wel beter kunnen.

Kwalificatie 1: Helaas ging het niet veel beter bij de eerste kwalificatie, ik kwam niet eens aan de tijd van de vrije training.
Daarnaast kon ik ook mijn concentratie niet vasthouden en kwam meerdere keren in het gras.

Kwalificatie 2: Ook bij de 2e kwalificatie liep het nog steeds niet, kwam wel aan iets snellere rondes maar het was nog steeds niet genoeg om echt mee te kunnen doen met de rest.
Helaas kon ik de oorzaak ook niet echt vinden waarom het zo slecht ging.
Moest dan ook als laatste starten.

Race 1: De start verliep slecht, ik zag de lampen niet eens vanaf mijn plek, maar wist toch bij het insturen van de eerste bocht 3 plekken te pakken. Helaas ging het bij de 2e bocht gelijk al mis, iemand maakte een remfout en schoot zo tegen 4 man aan.

Hierdoor verloren zowel Chantal als ik wat tijd (Chantal meer als ik), daarna ging ik nogmaals onderuit waardoor ik achter een langzamere rijder vast kwam te zitten.
In ronde 4 liet ik Chantal voorbij om eventueel via haar de langzamere rijder voorbij te komen. Echter haalde ik haar al snel weer in waarbij ik ook naast de andere rijder kwam, helaas schrok ik van een plotselinge gele vlag, omdat er iemand voor ons onderuit ging. Dit gold echter ook voor de andere rijder, waardoor we tegen elkaar aan klapte en de hooibalen in vlogen.

Echter viel ik over de hooibalen heen zo op de andere baanhelft, waarbij andere rijders me net aan konden ontwijken. Ik werd helaas afgevoerd met een zware hersenschudding, gekneusde schouder en later ook nog problemen met mijn rug.

Race 2: Niet gestart

Daguitslag: 13e met 3 punten doormiddel van de 1ste race

De volgende race is op 14 Juni in Ramsloh, maar die zal ik niet rijden

18 Jun

3e NK Goes

Geplaatst door Randy

29 Mei hadden we de wedstrijd in Goes, het was voor iedereen een nieuwe baan en het zou dan ook wennen worden.
Het weer zou goed blijven vandaag, wat toch wel handig is op een nieuwe baan.

Vrije Training: De vrije training gebruikte ik om vooral het gedeelte tussen de banden en linten onder controle te krijgen, echter was hier door de drukte geen beginnen aan.
Als je ook maar even een foutje maakte moest je goed oppassen met invoegen om weer door te kunnen.

Kwalificatie 1: De kwalificatie ging op zich behoorlijk goed een 6e tijd net achter nummer 4 en 5. Wel was het moeilijk om aan een goede tijd te komen, aangezien het nog steeds heel druk was op de baan.
Na 6 rondjes kwam ik er maar vanaf omdat ik geen mogelijkheid zag om me echt te verbeteren. Daarnaast kon de bike ook wel wat aanpassingen gebruiken.

Kwalificatie 2: Door een wisseling van de groepen om de drukte wat minder te maken, kwamen we een beetje in tijdnoot.
We hadden de bike halverwege de 2e kwalificatie pas helemaal klaar staan zoals ik hem wou hebben. Met veel haast naar de baan en na 2 rondjes even opwarmen ging ik een voor mijn gevoel snelle en goede ronde in.
Helaas ging ik iets te hard door een van de snelle knikken, waardoor ik op de witte lijn kwam het gas open hield en gelanceerd werd door de lucht, zit van de bike in 2en pijn aan mijn enkel en hoofd.
Daarbij ook geen tijd gezet waardoor ik 10e moest starten.

Race 1: Ik had een redelijke start en haalde 1 rijder in om vervolgens door een andere weer ingehaald te worden. Opzich ging het wel redelijk totdat ik ineens weggleed in de bocht, snel weer opgestapt maar wel al 3 plekken kwijt geraakt daardoor.
Dat dit dan ook nog eens een baan is waar je niet kan inhalen werd pijnlijk duidelijk toen ik de 3 rijders voor mij maar niet voorbij kwam.
Na 7 ronden werd ik echter heel erg duizelig en moest ook bijna overgeven, besloten om van de baan af te komen en naar de arts te lopen, conclusie lichte hersenschudding en geen deelname meer vandaag.

Race 2: Niet gestart

Daguitslag: Geen punten gepakt dus ook niet opgenomen in het klassement

De volgende race is op 7 Juni in Staphorst

18 Jun

2e NK Lelystad

Geplaatst door Randy

10 Mei hadden we de wedstrijd in Lelystad op het Midland circuit, de voorspelling was regen, regen en nog meer regen.
Nou vind ik rijden in de regen helemaal geen probleem dus had wel zin in de wedstrijd.

Vrije Training: De vrije training startte ik op slicks, op een half natte baan dit gaaf wel een leuk effect aan het rijden maar tot een goede tijd kwam ik niet.

Kwalificatie 1: De eerste kwalificatie ging van start en het gevoel op de regenbanden was redelijk, ik kon lekker mijn rondjes rijden, maar maakte hier en daar wat foutjes.
Ook was de motor wat wispelturig met sturen, waardoor ik ook een paar keer op gekke manieren er even naast lag. Toch een nette 4e tijd weten te rijden.

Kwalificatie 2: Banden iets aangepast en een kleine aanpassing aan koppeling en vertanding zouden me moeten helpen aan een betere tijd.
Die betere tijd reed ik ook wel, helaas waren er ook verbeteringen in tijd voor andere rijders. Aan het einde van de sessie, stond ik uiteindelijk 6e.

Race 1: Ik had een goede start en lag na 2 bochten alweer mooi op een 4e plek, helaas schoot ik bij de volgende bocht ietsje door, waardoor ik terugviel naar plek 5 en 1 bocht later naar plek 6.
Waarna ik aan het einde van het rechte stuk een uitrem actie probeerde om weer op plek 5 te komen, maar weggleed over de voorkant. Kwam als 14e de baan pas weer op, na een inhaal race en een aantal snelle rondes zat ik achter de nummers 6 & 7.
Helaas gleed ik weer weg en werd ook mijn vertrouwen minder kwam pas als 11e over de finish.

Race 2: De start van race 2 was beroerd te noemen, iedereen stond half op zijn plek toen het licht al uitging.
Wel pakte ik wat plekjes winst om na de eerste ronde op plek 6 door te komen, echter ging het al snel weer mis en lag ik op de grond. Daarna wou de bike ook niks meer doen waardoor ik de baan maar af kwam, bleek mijn koppeling weer kapot te zijn.

Daguitslag: Helaas werd ik 10e in de daguitslag wat erg balen is aangezien ik hier goede punten had kunnen pakken.

De volgende race is op 29 Mei in goes

21 Apr

1e NK 2014

Geplaatst door Randy

19 April was het dan zo ver, eerste NK voor 2014 stond op de agenda, na de voorjaarstraining van 29 Maart hoopte ik nu ook weer een redelijke race te kunnen rijden.

Vrije Training: De vrije training liep wel aardig, zat gelijk al aan de tijden van de voorjaarstraining, maar de bike pakte slecht de bochten uit.
Wat dus inhield dat we na de vrije training wat kleine aanpassingen maakte aan de bike.

Kwalificatie 1: Helaas zorgde de aanpassingen voor een averechts effect, de bike liep nu minder dan in de vrije training en kreeg teveel benzine zodra ik het gas los liet.
Na 5 rondjes kwam ik de baan maar af, om genoeg tijd te hebben de bike weer aan te passen. Mijn ronde tijden lagen gelijk 1 seconde langzamer dan eerst.

Kwalificatie 2: De bike pakte al iets beter de bochten uit, echter waren er nog wel wat probleempjes, maar qua tijd was ik gelukkig een stuk sneller.
In een poging om nog sneller te gaan remde ik mezelf onderuit, waarna ik ook mijn camera kwijt was geraakt, gelukkig lag die een stukje terug op de baan en was al opgeraapt. Na de valpartij nog wel geprobeerd mijn tijd te verbeteren maar het lukte helaas niet.

Race 1: Bij de start van de Race ontweek ik met wat geluk een valpartij van een mannetje of 5, ik kon na de eerste bocht mooi bij Chantal aanpikken, maar nog voor we het einde van de ronden hadden bereikt was mijn ketting er afgelopen. Snel geprobeerd deze er nog op te krijgen maar had al 2 rondes achterstand, echter bij het oprijden van de baan brak de ketting finaal door midden "Einde Race"

Race 2: Bij de start van Race 2 kwam ik slecht van mijn plek, maar wist nog wel een plek goed te maken, helaas ging het na 3 rondjes alweer mis. Bike viel zomaar stil, bij het opnieuw aantrekken rolde de bike half vooruit om vervolgens weer stil te vallen, helaas was er iets met de koppeling en de bel waardoor ik niet verder kon.

Daguitslag: Uiteindelijk als 12e opgenomen in de eindstand met 0 punten gescoord, al met al was het een frustrerend weekend. Hopelijk gaat het in Lelystad een stuk beter